• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parts: tänased otsused on vahepeatus

  Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles intervjuus Kuku raadiole, et soovib mõnede nõukogu liikmete jätkamist järjepidevuse huvides.

  „Finantstulemused selgelt ei rahulda, on viimane aeg teha muutused ettevõtte juhtimises. Nõukogu tervikuna astub tagasi. Aktsionäride esindajana mina ja rahandusministeerium vajame aega uue nõukogu komplekteerimiseks,“ sõnas Parts lisades, et mõni nõukogu liige peaks jätkama järjepidavuse huvides.
  Parts tõdes, et äriliselt on tehtud möödalaskmisi.
  Minister ei osanud öelda, kas rahvuslik lennufirma on hullemas olukorras kui enne Taskila juhtima asumist. „Põhivalik riigi jaoks oli 2009. aastal: kas võtame ettevõte üle või loodame teistele lennuettevõtetele. Kui meie valik oli selline, siis täna oleme teel, et leida elujõuline tegevusmudel,“ märkis Parts. See ei õigusta aga ministri sõnul kahjumit. 
  Vana nõukogu jätkab Partsi sõnul mõnda aega ja uus juhataja on palunud aega, et tulla oma ettepanekutega aktsionäride juurde, siis saadakse rääkida ka plaanidest.
  „Põhiülesanne Estonian Airile jääb, me peame senikaua töötama, kuni leiame elujõulise mudeli. Tänased otsused on vahepeatus. 1,5-2 viimast aastat on olnud üsna keeruline, lihtsamaks ei lähe. Lennundusturg on keeruline, asja lõpetamine ei ole lahendus. Seda rääkisime ka 2009. aastal,“ sõnas Parts. „Loota sellele, et teised lennufirmad katavad meie jaoks vajalikke ühendusi, on seotud liiga suurte ohtudega.“
  Saatejuhi küsimusele, kes selle jama eest vastutab, vastas Parts, et igaüks peab vastutama, kes on otsuseid vastu võtnud.
  „Olen kriitiline lahkuva nõukogu osas, juhatusest rääkimata,“ tõdes Parts lisades, et minister vastutab kõige eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Eurogrupi juht: hindade tõus jääb ajutiseks
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.