Kristi Malmberg • 14. detsember 2012 kell 12:20

RAIT ja Lemeks käivitavad Virumaal saetööstuse

RAIT ja Lemeks omandis olevate saeveskite hulka lisandus 13. detsembril kolmas saetööstus. Loodud ettevõte ostis seni FLEXA Eestile kuulunud saetööstuse kompleksi varad, mis asuvad Viru-Nigulas Virumaal.

AS Viru-Nigula Saetööstus alustab tegevust 2013. aasta jaanuaris. Olemasoleva tehnoloogia töötlemisvõimsus on 180 000 m3 kuuse ja männi saepalki aastas. Esialgu hakatakse saagima palki läbimõõdus 10-26 cm, planeeritud investeeringute järel suudetakse töödelda ka jämedamat palki kokku kuni 350 000 m3 aastas. Ettevõtte käivitamisega luuakse vähemalt 50 uut töökohta.

Ühisomanduses olevate saeveskite hulka kuuluvad nüüd Viiratsi Saeveski, Aegviidu Puit ning Viru-Nigula Saeveski.

 

 

Hetkel kuum