Rainer Saad • 16. veebruar 2012 kell 6:10

Moody’selt suurhoiatus

Moody’s Investor Service hoiatas, et võib kärpida 17 ülemaailmse ulatusega suurpanga reitingut ning 114 Euroopa finantsasutuse reitingut, teiste seas ka Eestis tegutsevate pankade omi.

Ülemaailmsed kapitaliturud seisavad silmitsi muutuvate väljakutsetega nagu keerulisemad rahastamistingimused ning suuremad krediidiriskid, ütles Moody’s enda aruandes ning lisas, et 17 globaalse ulatusega panga reitingut võidakse kärpida.

Agentuuri hinnangul võidakse kärpida pankade nagu Credit Suisse, UBS ja Morgan Stanley pikaajalisi reitinguid kolme pügala võrra. Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Agricole, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, HSBC Holdings, JPMorgan Chase, Macquarie Group ja Royal Bank of Canada reitinguid võidakse kärpida kahe pügala võrra.

Moody’se Londoni büroo ütles, et võttis 114 Euroopa finantsasutuse reitingud vaatluse alla seoses euroala võlakriisi pärast. Agentuur on võtnud vaatluse alla ka Swedbanki, SEB, Nordea, Danske Banki, UniCrediti ning DnB reitingud.

Esmaspäeval alandas Moody’s Itaalia, Portugali, Slovakkia, Sloveenia ja Malta krediidireitingut ühe pügala võrra ning Hispaania reitingut kahe pügala võrra. Samuti võttis agentuur negatiivse vaatluse alla Suurbritannia, Prantsusmaa ja Austria tippreitingud. 

 

Hetkel kuum