Anne Oja • 17. aprill 2012
Jaga lugu:

Lehis: jääme ikka mõistuse juurde

Maksumaksjate liidu juhatuse liige Lasse Lehise hinnangul tuleks täiendava registreerimiskohustuste kehtestamisel säilitada tervet mõistust.

"No eks nad tahavad oma tööd võimalikult lihtsaks teha. Nende vaimusilmas peaks ehk kõik inimesed hommikul maksuametist läbi minema ja ütlema, kuhu nad lähevad, aga kuskil on mõistlik piir," lausus ta.

Lehis lisas, et uitmõtetega on nii, et kui hakatakse neid seadusse vormistama, tuleb pärast välja hoopis midagi muud, kui alguses kavas oli. Uute töötajate registreerimise kohustuse ettevõtjatele panekul tuleks aga kindlasti muuta seadust ning enne seda muudatuse alternatiivid, rakendamine ja võimalikud kulud läbi arutada.

"Ma ei oskagi praegu öelda, mis seadust muuta tuleks," lausus Lehis lisades, et maksuseadused on tema hinnangul praegu paigas ning annavad maksuametnikele ka võimalusi ümbrikupalgaga võidelda.

Lehis ütles samas, et tal pole häid soovitusi, kuidas maksuamet ümbrikupalkadega tõhusamalt võidelda saaks, kuna ta ei ole kunagi maksuametnikuna töötanud ega tea selle asutuse sisemist töökorraldust.

Jaga lugu:
Hetkel kuum