• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolmandiku võrra vähem hüvitisi

  I kvartalis maksid kindlustusseltsid liikluskindlustushüvitisi 24% vähem, kuigi kogutud preemiate maht ei vähenenud. Seltside kokkuleppest märki pole.

  Eelmise aastaga võrreldes on väljamakstud hüvitisi suutnud jõuliselt vähendada kõik seltsid, v.a. Inges Kindlustus ja Codan Forsikring Eesti. Ehkki viie aasta sama perioodi lõikes on tänavuste väljamaksete hulk märkimisväärselt vähenenud, ei näe seltsid selles midagi anomaalset.
  Liikluskindlustuse fondi juht Mart Jesse välistas, et seltsid on ühiselt liiklusõnnetuste hüvitiste vähem väljamaksmises kokku leppinud. Tema sõnul oleks seda näidanud oluliselt suurem klientide kaebuste arv, mida aga alanud aasta kohta väita ei saa.
  "See, kui karm on olnud talv, mõjutab suuresti esimese kvartali väljamakstud hüvitiste kogusummat. Seekord ei olnud Eestimaa talv nii karm kui eelmisel aastal," kommenteeris Seesam Kindlustuse turundusspetsialist Eve-Liis Arvisto. Sellest tulenevalt juhtus ka vähem õnnetusi ja hüvitisi maksti välja väiksemas summas, lisas ta.
  Selle aasta väiksemates väljamaksetes ta anomaaliat ei näe, pigem oli eriline eelmine aasta, kuna talv oli väga lumerohke ja pikk. "Seesami liikluskindlustuse väljamakstud hüvitiste tase tõusis mullu esimeses kvartalis 2010. aastaga võrreldes lausa 61%," märkis ta.
  Suurima liikluskindlustuse turuosaga If Kindlustuse liikluskindlustuse tootejuht Reet Veilberg ütles, et neil registreeriti eelmisel talvel igas kuus üle tuhande liikluskahju. "Sel aastal on sama perioodi number 700 kandis," lisas ta.
  Pikemalt loe tänasest Äripäevast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Eurogrupi juht: hindade tõus jääb ajutiseks
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.