• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bensiin tanklates taas rekordkallis

  Eile õhtul tõstis mootorkütuse jaemüüja Neste mootorbensiini 95 hinda oma automaattanklates 1,434 eurolt rekordilise 1,449 euroni (22,67 kroonini) liitri kohta. Rekordkõrgele kergitati ka mootorbensiini 98 hind (1,489 euroni – 23,30 kroonini).

  Diislikütuse liitri hind langes samas 1,429 eurolt 1,399 euroni.
  Täna hommikul läks kütuse hinnatõusuga kaasa ka Statoil.
  Kütuseturgu jälgiva Argus Bulletin Boardi andmeil tõusis üleeile Amsterdami-Rotterdami-Antwerpeni piirkonna mootorkütuse 95 hetkehind kõigi aegade rekordilise 1220 dollarini (928 euroni) tonnist.Veel möödunud aasta jõulueelsel ajal maksis kütus vähem kui 700 eurot tonnist.
  Brenti toornafta segu hind liigub hetkel eurodesse ümberpanduna 93 eurol barrelist (124 dollarit) ehk vaid 4-5% allpool märtsi keskpaigas saavutatud ajaloolist kõrgtaset.
  Ka teisel pool suurt lompi on mootorkütuse hind teinud sel aastal läbi väga kiire tõusu. Nii näiteks on Standard&Poor`si GSCI tooraineindeksisse kuuluvast 24 komponendist 2012. aastal kõige enam kosunud just bensiini hind (26%).
  Euroopa mootorkütuse hinnatõusu taga on lisaks kõrgele kütusehinnale ka kahanenud laovarud, vähenenud pakkumine ning rafineerimistehaste marginaalide vähenemine, mistõttu on Bloombergi andmeil Euroopas müüki pandud vähemalt seitse rafineerimistehast. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.