Erik Prozes • 12. mai 2012 kell 5:35

FOTOD: Lennusadama pidulik avamine

Eesti Meremuuseum avas Lennusadama vesilennukite angaarides kaasaegsete lahendustega ekspositsiooni.

Mereajalugu tutvustava väljapaneku hulgas on ligi paarsada originaalsuuruses museaali alates allveelaevast „Lembit“ ja lõpetades teadaolevalt vanima eesti päritolu Maasilinna laevaga.

“Põnevad ajaloolised vesilennukite angaarid on leidnud endale väärilise ja sobiliku sisu. Eesti on saanud rikkamaks ning hävimisest on päästetud ehitus- ja insenerikunsti suurepärane näide,” ütles president Toomas Hendrik Ilves Eesti Meremuuseumi Lennusadama pidulikul avamisel.

Uus muuseum on sel nädalavahetusel lahti 33 tundi järjest  -  nii päeval kui öösel. Vesilennukite angaaride uksed avatakse külastajatele laupäeval kell 10 ja need jäävad avatuks pühapäeva õhtul kella 19ni. Uut Lennusadama ekspositsiooni saab seega külastada ka laupäeva südaööl või minna Lennusadamasse enne päikesetõusu.

Fotoreportaaž reede õhtul toimunud muuseumi pidulikust avamisest.

 

Eesti Meremuuseumi Lennusadama pidulik avamine.  Foto: Marko Mumm, mumm.ee
Hetkel kuum