Katre Pilvinski • 18. juuli 2012 kell 9:20

Rooma hakkab Sitsiilia võlgu tasuma

Itaalia peaminister Mario Monti on väljendanud tõsist muret, et Sitsiilia regionaalne valitsus liigub kohustuste täitmata jätmise suunas.

Monti on palunud Sitsiilia kuberneril, kes on uurimise all kahtlustatuna maffiasidemetes, kinnitada oma tagasiastumist, vahendas CNBC.

Moody’se reitinguagentuur alandas esmaspäeval 23 Itaalia suveräänse üksuse reitingut, mille hulka kuulub ka Sitsiilia. See areng tõstab tõenäosust, et kohalikul tasandil võib tekkida maksevõimetuste jada, juhul kui keskvalitsus ei sekku.  Eelmisel nädalal alandas Moody’s ka Itaalia reitingut.

Monti ütles eile, et Rooma võtab kasutusele meetmed Sitsiilia võlgade tasumiseks. Tema sõnul kasutatakse kõige tõhusamaid ja asjakohasemaid vahendeid, mida ta siiski ei täpsustanud. Bloombergi andmetel oli Sitsiilia võlg 2011. aasta lõpus 5,3 miljardit eurot.

Itaalia erinevate tasandite kohalike omavalitsuste võlg on kontrollitav 5,7% Itaalia 1,96 triljoni eurosest riigivõlast. Siiski on regioonid ja linnad märkimisväärse eelarve surve all valitsuse kärpekavade tõttu.

Hetkel kuum