• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äriideekonkursilt maailma vallutama

  Konkursil Ajujaht süütevedelikuvaba ja kiiresti süttiva grillsöega teise koha saanud ettevõtjad Vahur Mäe ja Mart Raus murravad uudse tootega välisturgudele.

  ,,Kõige suurem grilliturg on USAs ja sealt on ka kõige suurem huvi olnud, kuid hetkel pole meil mahtude poolest võimalik USAd ära katta," tõdes Mäe. Praegu müüakse GrillSeason OÜ toodet lisaks Eesti suurematele poekettidele ka Leedus, tellimusi on mujaltki.
  ,,Me kindlasti tahame sellega tegeleda ja me arendame seda ettevõtet edasi," ütles Mäe. Tulevikuplaanides ei näe nad end vaid Grillcube'i tootjatena, vaid see peaks olema osa ettevõtte sortimendist.
  GrillSeason'i tiim koosneb hetkel kahest inimesest, kuid lähiajal on neil plaanis kaasata veel inimesi. Oma allhankijaid nimetavad nad tootmismeeskonnaks, sest oma tehast GrillSeasonil pole. Süütesüsteemi, millega Grillcube töötab, ongi välja mõelnud selle praegune tootja. Seega polnud ettevõttel allhankijat raske leida.
  Nii Raus kui ka Mäe on õppinud majandust, kuid huvi ettevõtluse vastu tunti juba enne õpinguid. Mäe esimene ettevõte oli väike suvekohvik, millega ta alustas juba 18aastasena. Hiljem osales ta Ajujahil kalastusturismiideega, millest kasvas samuti välja üsna edukas ettevõte. Nende firma kaudu on Eestis kalastusreisidel käinud palju turiste Soomest, Saksamaalt, Inglismaalt ja isegi Ameerika Ühendriikidest.
  Ka Rausil on GrillSeasoni kõrvalt teine ettevõte, mis toodab lauamängu „Challengia“. ,,Tahe midagi ise ette võtta on meil alati olemas olnud," lausus Mäe.
  Mehed on varem koos töötanud tudengiorganisatsioonis AIESEC. Sealt saadi esimene koostöökogemus, mis läks väga sujuvalt. See oli ka põhjus, miks Mäe Grillcube'i idee sündides oma partneriks just Rausi tahtis. 
  Grillcube on karpi pakendatud grillsüsi, mis süttib kiirelt ja ilma lisavahenditeta. Mõte on selles, et saaks grillida mugavalt ja kemikaale kasutamata. ,,Lahenduse, kuidas see põlema läheb – süütetorusüsteemi – on loonud meie tuttavad," selgitas Mäe, ,,meie tegime selle Grillcube'iks."
  Loe nippe, kuidas uue tootega välisturule murda, reedese Äripäeva ekspordirubriigist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Elder: signaal indikeerib märkimisväärse ralli algust
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.