Ave Lepik • 3. september 2012 kell 13:27

Pro Kapitali uus kaubanduskeskus sai ehitusloa

AS Pro Kapital Grupp sai Peterburi teele kavandatava kaubanduskeskuse ehitusloa, millele ettevõte viitas ka augusti lõpus avaldatud prospektis.

27. augustist kuni 7. septembrini toimub Eestis, Lätis ja Leedus Pro Kapitali aktsiate avalik pakkumine, mille eesmärk on hankida täiendavat omakapitali kontserni kinnisvaraarendusprojektide rahastamiseks. Börsilt kaasatava kapitaliga oma kolme uut arendust rahastada sooviv kinnisvaraarendaja Pro Kapital Grupp plaanib neist rahaliselt suurima, Tallinna Peterburi tee kaubanduskeskuse ehitust alustada tänavu sügisel.

AS Pro Kapital Grupp on Eesti kinnisvaraarendusettevõte, mis keskendub elamuarendus- ja ärikinnisvaraprojektidele Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Alates asutamisest 1994. aastal on ettevõte lõpule viinud 20 projekti, ettevõte annab tööd 142 inimesele Eestis, Lätis, Leedus ja Saksamaal. 

2011. aastal oli Pro Kapitali kogutulu ligi 17,5 mln eurot ja kasum 50,1 mln eurot. Ettevõtte üheteistkümnest, elamuarendus ja kaubanduspinnast koosneva kinnisvaraportfelli investeerimisväärtuse on rahvusvaheline, kinnisvarahindamisega tegelev ettevõte Newsec hinnanud 180 mln eurole.

Ettevõtte suurimad omanikud on Ernesto Preatoni ja temaga seotud isikud (34,5%), Vladimir Maslov (11,5%) ja Giuseppe Prevosti ja temaga seotud isikud (8,4%). Ülejäänud aktsiad kuuluvad väikeinvestoritele.

Hetkel kuum