5 veebruar 2013

Sõõrumaa: ju ei pidanud Danske närv vastu

Ju siis ei pidanud pangal närv vastu, kommenteeris Urmas Sõõrumaa Danske Banki otsust tema ja Arco Vara ühisfirmalt enam kui 12 miljoni eurone laen tagasi nõuda.

"Reeglid on reeglid ja neid tuleb täita," kommenteeris Sõõrumaa Danske otsust. "Aastatel 2006 ja 2007 andsid pangad meelasti maa ostuks laenu. Nad andsid sellepärast, et kasumit teenida. Mina ega ka Arco Vara ei ole mingit paberit ega kogu majandusolukorda panga jaoks ilustanud," rääkis ta.

Sõõrumaa sõnul on ta koos Arco Varaga saanud arendusest kahju 20 miljonit eurot, aga pank ütleb, et makske nende raha tagasi.

Kinnistut omav ühisfirma on Sõõrumaa kinnitusel viisakalt pangalaenu teenindanud. "Oleme neile 3,6 miljonit intresse maksnud. Meie pakkumine on, et me teenindaks laenu edasi. Ju siis ei pidanud pangal närv vastu või on neil muu mõte, ei oska arvata," rääkis Sõõrumaa.

Tema sõnul saab ta Arco Varaga äridest ühtemoodi aru ning neil omavahel pingeid ei ole. "Me püüame tõestada, et me suudame seda laenu teenindada," kinnitas Sõõrumaa.

Esialgseid plaane tuleb tema sõnul muuta. "Tundub, et halvad ajad hakkavad mööduma ja ka meie oleme šokist üle saanud. Need projektid, mida Arco Vara kunagi planeeris, need enam ei tööta. Tuleb midagi uut teha ja tegeleme uue detailplaneeringuga," rääkis Sõõrumaa.

Buumiajal ostis Arco Vara selle kinnistu eesmärgiga rajada sinna spaa, kuid sellele plaanile tõmbas majanduskriis kriipsu peale. 

Millised on Sõõrumaa ja Arco Vara plaanid praegu tühermaana seisva kinnistuga, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Indrek Kald, Alyona Stadnik

Hetkel kuum