• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankurid: vaene pensionär on ühiskonnale ohtlik

  Vaene pensionär on ühiskonnale suurim oht, kuna on manipuleeritav populismile, leiab SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juht Indrek Holst.

  "Pensionid on kulu ja selleks, et elustandard pensionipõlves ei langeks, tuleks seda ette finantseerida. Küsimus on, kui palju ollakse valmis selle kindluse eest maksma?" lisas ta.
  Täna arutasid Pangaliidu liikmespangad ja ERGO kindlustus Eesti pensionisüsteemi sisuliste küsimuste ja tuleviku üle. Ümarlaual leiti, et inimesed peaksid ise igakuiselt palga kõrvalt pensioniks säästma ning teadlikkust finantsasjadest tuleks õpetada juba maast-madalast koolis.
  Swedbanki investeerimisfondide juht Loit Linnupõld usub, et igakuiselt tuleks palgast pensionilisaks säästa 10-15 protsenti. „Inimesed ei kogu, kuna naudivad tänast heaolu rohkem. Tulevikus riigilt hüvede saamine langeb ning seetõttu tuleks ise rohkem kõrvale panna.“
  „Kas koguda rohkem või kauem?“ küsis ERGO Pensionifondi juhi Madis Reinumägi. „Praeguste kogumismeetmetega peaksime töötama 70 aastaseni. Tulevikus kipub olema nii, et väga palju sõltub sinu enda otsustest. Elamisväärse pensionipõlve nimel tuleks elu jooksul säästa vähemalt kuus aastapalka.“ LHV pensionifondide juhi Andres Viisemanni sõnul sõltub samuti tulevikus väga palju üksikisiku enda otsustest. „Kes rohkem iseenda eest hoolitsevad, on ka edukamad.“
  Kuna üha rohkem otsuseid langeb tulevikus üksikisiku õlgadele, tuleks Nordea Pensions Estonia juhatuse esimehe Angelika Tageli arvates muuta meie senist koolisüsteemi. „Haridussüsteemi tuleks muuta, et aidata parandada rahanduslikku kirjaoskust.“
  „Inimeste teadlikkus pensionifondidest on madal,“ lisas Holst. Reinumäe sõnul harib inimest rahaliselt kõige paremini valus kogemus.  
  Aruteluringis osalesid Indrek Holst SEB pangast, Loit Linnupõld Swedbankist, Angelika Tagel Nordea Pangast, Silja Saar Danske Capitalist, Andres Viisemann LHV Pangast ja Madis Reinumägi ERGO kindlustusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.