Rainer Saad • 26. aprill 2013 kell 11:09

SG: kuld kerkib 10 000 USDni

Societe Generale'i strateegi Albert Edwardsi sõnul tõuseb kullauntsi hind 10 000 dollarini, aktsiaturud kukuvad ning USA riigivõlakirjade tootlused langevad alla ühe protsendi, kirjutas CNBC.

"Oleme ka varem enda raportites tsiteerinud Marc Faberit, et föderaalreserv hävitab rahatrükkimisega maailma. USA majanduskasvu tipp võib olla möödas ning lahtihargnev majanduslangus võib USA kümneaastase tähtajaga võlakirja tootluse viia rekordmadalale tasemele," märkis Edwards.

Strateeg soovitab investoreil otsida kaitset kullas ning mitte pöörata tähelepanu selle hinna viimasele suurele langusele. "Kulda investeerimisega saab kaitsta end keskpankade ebapädevuse vastu. Me kordame enda prognoose, et S&P 500 kukub 450 punktini, USA kümneaastase tähtajaga võlakirja tootlus langeb alla 1% ning kuld tõuseb üle 10 000 dollari," lisas ta.

Hetkel kuum