Kaisa Gabral • 14. juuni 2013 kell 16:09

Riho Unt: uuring üllatas mind!

SEB panga juht Riho Unt märkis, et uuringu tulemused üllatasid teda, kui pika plaanis on hea, et sellistest asjadest räägitakse.

„Olen sellest numbrist samamoodi mõnevõrra üllatunud,“ märkis Unt uuringu tulemusi kommenteerides.“ „Üldises pildis ootasin paranevat trendi, sest kriis on palju puhastanud kehvemate ärivõtetega ettevõtjate ridu. Eesti ettevõtjad on oma partneritega kriisis käitunud hästi ja see on jätnud meile hea ajaloo,“ lisas Unt.

Tema sõnul tuleb uuringu kontekstist välja see, et varimajanduse teema on Eestis aktuaalsem rohkem väiksemates ettevõtetes. „Ka mina, kui ma suhtlen ettevõtjatega, siis me ei krediteeri neid ettevõtjaid, kes varimajandusega tegelevad, laenutaotlustes me pöörame sellel tähelepanu,“ lisas Unt.

„Suurettevõtted annavad eeskuju väiksematele ettevõtetele. Eesti ärikultuur on saanud mõjutatud Soome ja Rootsi ettevõtetest, kes on siia oma äri toonud,“ märkis Unt. Need indeksid on välispartneritele väga olulised ja Undi sõnul on väga oluline olla nendes näitajates Euroopa Keskmisest paremal kohal. „Eestis on siiski see teema (varimajanduse teema – toim.) olnud suurem, kui me oleksime arvanud,“ lisas ta.

Hetkel kuum