Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Telliskivis maandus Lendav Taldrik

    Muu kultuuri kõrval areneb Telliskivi loomelinnakus mühinal ka toidukultuur. Täienduseks F-hoonele, Reval Caféle ning põhiliselt joogile orienteeritud Pudelile ja Pokaalile maandus suvehakul sinna ka Lendav Taldrik, Aasia menüüga söögi- ja peokoht.

    Tootmisruumidesse rajatud söögikohad on paratamatult kõik natuke ühte nägu, nii et mõningane sarnasus F-hoone ja Sesooniga on olemas. Olemuslik vahe on selles, et Lendav Taldrik mitte ainult ei püüa kunagise tööstusdisainiga sobituda, vaid ekspluateerib seda mõnuga: kaablirullidest on saanud lauad, euroalused ärganud uuele elule laudade-toolide-letina.
    Selle asemel, et aasiapärasest butafooriast Aasia menüüle tuge otsida, on Taldrik julgelt omanäoline ja trendikalt kaasaegne – esimene tõeliselt metropoliitne Aasia söögikoht Eestis.
    Enesekindel toiduvalik
    Taimseid ja lihaga roogasid on enam-vähem võrdselt, nii et taas üks koht, kuhu ka taimetoitlastel asja. Menüü on enesekindel ja usaldusväärne. Täpsustan: menüü on ühe Aasia söögikoha kohta erakordselt lühike, mis annab kinnitust tegijate enesekindlusest – teame väga hästi, mida pakume – ja paneb uskuma, et kui eelroogi on vaid kolme-nelja liiki ja pearoogi mitte üle tosina, siis peaksid need ju hästi tehtud olema.
    Olidki. Vähemalt minu kui mitte liiga sügavale Aasia kööki süüvinud sööja jaoks kindlasti. Eelroad olid suhteliselt tavapärased, ikka need samosad-pakorad-kevadrullid, aga hästi tehtud. Pearoad, põhiliselt mitmesugused karrid ja masalad võlusid eelkõige oma rikkaliku maitsestusega: Bangladeshi kanakarri maitset kujundas kurkum ja värske koriander, lambakarris domineerisid kaneel ja kardemon.
    Suurlinlik pole mitte ainult Lendava Taldriku interjöör, vaid ka joogivalik. Eesti käsitööõlled on välkkiirelt vallutanud poed ja baarid, restoranid ja kohvikud, selles suhtes polnud Lendav Taldrik mingi erand. Aga nii väärikat menüüsse kirjutamist pole varem juhtunud nägema: Lehe ja Põhjala pruulikoda oli saanud oma jaotused, seistes võrdsena Inglismaa ja Šotimaa käsitööõllede kõrval.
    Haruldused joogikaardil
    Lendav Taldrik on hiigelsuur, mitu suurt saali, mitu tasapinda. Sellise kombinaadi sujuv tööshoidmine on omanikele paras väljakutse. Seekord oli täismajast asi kaugel, hilisel tööpäevalõunal olid napilt pooled lauad täis ja teenindajad tulid oma tööga kenasti toime. Meie ettekandja oli küll ilmselgelt algaja, aga töös juba täitsa osav, lisaks meeldiv suhtleja ja teadis-tundis pakutavat.
    Kõik sujus kenasti kuni magustoiduni, siis sattusime kimbatusse: tahaks ju ka lõpetuseks midagi eksootilist, aga valida oli vaid maasikatega jäätise, maasikatega juustukoogi ja riisipudingi vahel.
    Riis, tõsi küll, oli ahvatlev – pistaatsia- ja kašupähklite, safrani ja rosinatega, aga alles me ühest priskest riisiportsjonist ennast koos karridega läbi sõime, rohkem ei jaksanud. Oleks hea meelega võtnud need pähklid, rosinad ja safrani ning jäätisega kokku seganud, aga selleks meil voli polnud, need olla juba riisiga üheks saanud. Piirdusime siis ainult teega – Darjeeling Royal first flush on meil siin Eestis õige haruldane.
     
    Lendav TaldrikFoto: Julia-Maria Linna
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

USA järelevalve hoiatab: Vene oligarhid üritavad kinnisvara osta
USA valitsusagentuur hoiatab, et oma vara peitvad Vene rikkurid üritavad hankida kirjude skeemide kaudu rahavoogu pakkuvat kommertskinnisvara.
USA valitsusagentuur hoiatab, et oma vara peitvad Vene rikkurid üritavad hankida kirjude skeemide kaudu rahavoogu pakkuvat kommertskinnisvara.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.