Tõnu Toompark • 13. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Töötus veel langeb

Töötute arv jätkas 2007. aasta lõpus languse trendi. Aasta viimases kvartalis oli meil töötuid 28 100 inimest.

Hõivatute hulk jõudis 2007. aasta viimases kvartalis 654 000 inimeseni. Madal töötus ja kõrge tööhõive tähendab ettevõtete poolt vaadatuna survet palkadele ning kindlasti ka seda, et tegemist on tööjõu puudusega.

Töötuse määr oli 2007. aastal 4,7%, mis on viimase 10 aasta madalaim näitaja. Seejuures on tänane töötuse määr kordades madalam kui näiteks 2000. aastal, mil töötuid oli pea 90 000 inimest. Tuleviku suunas vaadates võib arvata, et töötute hulk ning tööpuudus on pigem suurenemas. Seda põhjusel, et majanduskasv hakkab eeldatavasti vähenema ning ettevõtted vajavad jahtuvas majanduses vähem tööjõudu.

Hõivatute ja töötute arv, 1000 inimest kvartalite lõikes

Tööjõus osalemise määr, tööhõive määr, töötuse määr, % kvartalite lõikes

Hõivatute ja töötute arv, 1000 inimest

Tööjõus osalimise määr, tööhõive määr, töötuse määr, % aastate lõikes

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt