Tänased hinnalangetused annavad aimu kinnisvaraindeksist aasta lõpus

17. märts 2008, 00:00

Kahe viimase nädala jooksul on elamispindade hindade liikumisi kajastav KV.EE kinnisvaraindeks langenud 0,1 ja 0,6%. Indeksi muutused on väiksed, kuid samas väga kindlasuunalised. Viimase 52 nädala ehk ühe aasta jooksul on indeks nädala lõikes tõusnud 13 nädalal. Langenud on indeks aga 39 nädalal. Aastane indeksi langus on kokku 9,1%.

Momendil võib öelda, et turul müüjad langetavad terahaaval müügipakkumiste hindu ning ootavad, millal ostjad tagasi turule tulevad. Väikeste sammude haaval hindade langetamine aga müüki ei taga – see ei suuda suurest pakkumiste massist eristuda.

Ehe näide edukast müügist tänu hinnalangustele on YIT Kodu pakkumised, kus paarikümneprotsendilised hinnalangused on aidanud käesoleva aasta jooksul müüa üle 50 korteri. Ühelgi teisel arendajal ei ole ligilähedastki müüginumbrist sellele vastu panna.

Põnevusega võib jälgida Rime Kinnisvara hindade langetamise kampaaniat, kus korterite hinnad vähenevad reaalajas. Huvipakkuv küsimus on, et millisel hinnatasemel lõpuks ikkagi korterid ära ostetakse?

Rime ja YIT lõplikud hinnalangused võiksid olla märgid, mis näitavad meile KV.EE kinnisvaraindeksi minimaalset langust aasta lõpuks.

KV.EE kinnisvaraindeks

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 19:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing