Tõnu Toompark • 14. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Eluruumide kasutuslubade arv kümnekordistus seitsme aastaga

Aastate jooksul on jätkuvalt suurim arv kasutusse lubatud eluruume Harju maakonnas. Graafikult paistavad veel välja Tartu ja Pärnu maakonnad. Ülejäänud maakondades väljastatud eluruumide kasutuslubade arv ja kasutusse lubatud eluruumide pindala on minimaalsed.

Võrreldes aastaga 2000 näeme graafikult, et eluruumide kasutuslubade arv on 2007. aastaks ligikaudu kümnekordistunud. See on märkimist vääriv kasv! Päris sama suurt tõusu ei ole teinud kasutusse lubatud eluruumide pindala. See on seletatav asjaoluga, et kasutusse lubatud eluruumide hulgas suurenenud on korterite proportsioon võrreldes ühepereelamutega.

Graafik kasutusse lubatud eluruumide jaotuse kohta eluruumi tüübi järgi annabki selgitust, et aastate jooksul on ühepereelamute kasutuslubade osakaal aasta-aastalt vähenenud. Suurenenud on aga suurte (kõrgete) korterelamute osakaal.

Kasutusse lubatud eluhoonete arv maakonniti

Kasutusse lubatud eluhoonete pind maakonniti, m2

Kasutusse lubatud eluruumide arv elamu tüübi järgi

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt