Kõrge sissetulekuga inimesed säästavad vähem

12. mai 2008, 09:24

Statistika näitab, et kõrgemasse tuludetsiili kuulujad säästavad vähem.

Kõigi tuludetsiilide sissetulek leibkonnaliikme kohta 2007. aastal suurenes vahemikus 20,6 kuni 23,3 protsenti. Ühegi tuludetsiili sissetulek ei suurenenud teistest märkimisväärselt rohkem või vähem. Võrreldes aasta varajasema ajaga, mil sissetulekute tõusu vahemik oli 22-35 protsenti, oli 2007. aastal sissetulekute kasv ühtlasem.

Aastate jooksul on vähenenud vahe kõrgeima ja madalaima tuludetsiili sissetulekute vahel. Veel aastal 2000. ületas kõrgeima tuludetsiili sissetulek madalamat 13 korda. 2007. aastaks oli vahe vaid 9,2 kordne.

Kõigis kuludetsiilides on kulutused suurenenud. Tähelepanuväärne on, et kõrgeima tuludetsiili ja kõrgeima kuludetsiili tulude-kulude vahe on kõigest 14%. Võib üldistada, et mida madalama tulu- ja kuludetsiiliga on tegemist, seda suurem proportsionaalne osa jääb kulutamata.

Leibkonnaliikme netosissetulek kuus tuludetsiilides, krooni kuus

Leibkonnaliikme netosissetulek kuus tuludetsiilides, krooni kuus

Leibkonnaliikme kulutused kuus tuludetsiilides, krooni kuus

Leibkonnaliikme kulutused kuus tuludetsiilides, krooni kuus

Leibkonnaliikme kulutused eluasemele kuus tuludetsiilides, krooni kuus

Leibkonnaliikme kulutused eluasemele kuus tuludetsiilides, krooni kuus

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 19:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing