Oleks nagu kokkuhoid

Kristina Traks 15. mai 2008, 11:22

Sel nädalal jõudis avalikkuse ette riigi plaan, kuidas tänavu kokku hoida 3,2 miljardit krooni. Ametnikega suheldes on jäänud nende kurtmisest mulje, et kokkuhoiukava tabab neid hirmus valusasti - ei mingeid palgatõuse, tulemustasusid ega isegi mitte suvepäevi enam - no täitsa masendav kohe.

Kui siiski-siiski - pilk lisaeelarve eelnõule ütleb, et tegelikult pole ametnike elu sugugi nii hull, kui nad seda välja näitavad.

Selgub, et 3,2st miljardist kroonist vaid 160 miljonit ehk ca 5 protsenti kokkuhoidu tuleb otseselt bürokraatide kontorielu arvelt ehk asutuste tegevuskuludelt. Ning riigi aitavad raskest olukorrast välja lapsed, haiged ja autosõitjad, sest just neid puudutavatest kohtadest on plaan kõige enam kokku hoida. See pole muidugi üllatav, sest mõistkem ka lisaeelarve kokku kirjutanud ametnikke. Keegi ei kahanda ju vabatahtlikult iseenda hüvesid.

Kui veel kavalpeadest. Eile kogunes grupp riigikogu nupumehi (loe: töökorralduse töörühm), kes otsustasid, et nüüd on õige aeg riigikogu liikmete palk riigi keskmisest palgast lahti siduda. Braavo, Urmas Reinsalu! Teie 100 kolleegi on kindlasti tänulikud, et leidsite geniaalse nipi, kuidas riigikogulastele kindlustada stabiilne palk ka majandusseisaku tingimustes, kus keskmine palk võib kukkuma hakata. Seega näitab ka riigikogu meile ette veel ühe võimaluse, kuidas hoida kokku nii, et iseenda rahakott ei kõhnu, kuid välja paistab nagu kokkuhoid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 19:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing