Tõnu Toompark • 16. mai 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Eluasemelaenude käive kukkus veerandi võrra

Eluasemelaenude käive langes aasta esimeses kvartalis 24 protsenti, näitab statistika.

Eluasemelaenude jäägi juurdekasv on võtnud selge suuna vähenemise suunas, kuid kõver graafikul on veel selgelt kõrgel nulli kohal. 2008. a. I kvartalis suurenes eluasemelaenude jääk võrreldes aasta varajasema ajaga 25%. Küll on aga võrreldes aasta varajasemaga vähenemas väljastatavate laenude käive. Käesoleva aasta esimeses kvartalis väljastati 24% vähem eluasemelaenusid kui aasta varem.

Eluasemelaenude intressimäär on vaikselt, kuid kindlalt tõusnud jõudes samale tasemele, kus see oli 2003. aastal. Intressimäära võib ajada euribori “süüks”, sest pankade laenumarginaal on juba alates 2005. aastast püsinud üsna stabiilselt ühe protsendi ümber.

Eluaseme- ja eraisikulaenude käibe ja jäägi juurdekasv võrreldes eelmise aasta sama kuuga

Eluasemelaenu intressimäär, Euribor, laenumarginaal, %

Eraisikute laenujääkide muutus võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga, %

Eraisikute laenukäivete muutus võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga, %

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt