Statistika: korterite hindadesse tekib loogika

24. mai 2008, 11:49

Kokkuvõte korterite suurusest ei näita aastate lõikes olulisi muutusi. 1-toaliste korterite suurus on stabiilselt 31-32 ruutmeetri juures, 2-toaliste suurus 48-49 ruutmeetri juures. Rohkem on kõikumisi suuremate korterite pindalades, kuid see on põhjendatav asjaoluga, et suurte korterite turg on õhem ning seetõttu on hüplikumad numbrid igati loogilised.

Huvitavam on olukord korterite ruutmeetrihindade juures. On igati loogiline, et suurema korteri pindalaühiku maksumus on väiksem kui väiksemal korteril - hulgi saab ju alati odavamalt. Samas numbritele pilku heites näeme, et turg on sellise tõdemuseni jõudnud alles 2007. aastal. Varasematel aastatel on 1-toaliste korterite olnud madalamal kui näiteks 3-toalistel korteritel.

Kinnisvarana ostetud-müüdud korteri pindala, m2

Kinnisvarana ostetud-müüdud korteri pindala, m2

Kinnisvarana ostetud-müüdud korteri ruutmeetrihind, krooni/m2

Kinnisvarana ostetud-müüdud korteri ruutmeetrihind, krooni/m2

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 19:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing