Silmad on - aga ei näe, kõrvad on - aga ei kuule...

08. juuli 2008, 17:13

Ühel suvisel päeval juhtus ime. Kokku said õige tarbija ja õige pakkumisega ning seda õigel ajal.

Sõidan meelsasti mootorrattaga. Paraku on sõiduvarustus puudulik - pole häid ja stiilseid saapaid. Valisin juba eelmisel aastal mudeli välja, proovisin ja paitasin, kuid talv tuli enne peale kui ostu ära jõudsin teha. Teadagi, rege ei tule meelde ju suvel rautada ja kes siis ikka atra talvel taipab seada. Selle aasta hooaeg oli aga käes ja oli plaanis paari päeva pärast pikemale tiirule minna. Tekkis väike mure, et kui vihma sajab, siis on ilma asjalike saabasteta niru sõita. Käisin juba mitu kuud erinevates poodides, aga asjatult, sest õige numbriga saabast ei õnnestunud leida.

Ime sündis, kui helises mobiiltelefon ja Motomarketi ingel teatas, et minu suuruses saapad on poes olemas. Hüppasin lakke ja tegin oma ammuoodatud kulutuse ära. Mind üldse ei häirinud, et ingel kareda mehehäälega rääkis. Eks hiljem meenus küll, et kirjutasin mitu kuud tagasi poes oma numbri kollasele lipikule.

Mida siit õppida? Ilmselt seda, et turundusime jaoks ei ole vaja muud kui natuke tervet mõistust. Siinkohal minu turundusime retsept:

1. Suhtle ja kuula, mida tarbija sulle räägib. 2. Jäta meelde, mida sulle räägiti. 3. Sobival hetkel suhtle uuesti ja tee oma pakkumine.

Ainult kolm edu komponenti - seda on ju nii vähe! Ja ometi nii raske ellu viia. Silmad on - aga ei näe, kõrvad on - aga ei kuule. Paraku…

Artikli autor Mihkel Lauk on MRM Balti kontori juhataja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 19:14
Otsi:

Ava täpsem otsing