Liit - see kõlab, igatahes, uhkelt!

Kristina Traks 04. august 2008, 11:47

Möödunud nädala lõpul Eesti Kaugpüüdjate Liit avalduse, milles muuhulgas teatab, et on väga häiritud väitest nagu ei annaks kaugetel meredel Eesti kalakvooti täitvad firmad Eesti riigikassasse suurt midagi.

Kaugpüüdjate Liit teatas, et alates 2001. aastast on nad Eesti riigikassase ainuüksi kalapüügitasudena maksnud kogunisti 39 miljonit krooni, rääkimata siis veel sotsiaal- ja tulumaksust. Väga hea. Kuid vaatame seda liitu natuke lähemalt.

Selgub, et tegemist pole just väga rohkearvulise liikmeskonnaga mittutulundusühinguga, vaid kuulub sellesse ainult 5 firmat: Lootus Teine OÜ, MVF Lootus OÜ (mõlemaid juhib Villu Reiljaniga seotud olnud advokaat Tarmo Sild), AS Reyktal, Eurokontor OÜ ja Tromtal OÜ. Neist kolm esimest tegelevad reaalselt püügiga, neljas rendib Reyktalile personali ning viimane firma eksisteerib vaid paberil.

39 miljonit krooni kalapüügitasusid 7 aasta jooksul on veidi rohkem kui miljon krooni firma kohta per aasta. Sotsiaal- ja tulumaksuga on lood aga veelgi nutusemad. Mõlemad "lootused" maksavad mõne töötaja pealt sotsmaksu aastas nii paarisaja tuhande krooni ringis, sama lugu kehtib ka Reyktali kohta. Väheke rohkem ehk nii paar-kolm miljonit krooni sotsmakse on aastate lõikes maksnud tööjõurendiga tegelev Eurokontor. Niiet tegelikult pole hoobelda eriti millegagi. Kuigi tõsi, liit - see kõlab uhkelt küll!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 19:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing