Hollandis tuleb ka kahjumis aktsiaportfellilt 1,2% tulumaksu maksta

15. oktoober 2008, 15:50

PricewaterhouseCoopersi maksukonsultandid Ain Veide ja Erki Uustalu toovad aripaev.ee maksublogis lugejani Hollandi huvitavaid maksuküsimusi.

Hollandis ei lähtuta füüsilise isiku portfelliinvesteeringute maksustamisel tegelikult saadud tulust, vaid eeldatavast 4%-lisest tootlusest, mida maksustatakse 30%-lise maksumääraga. Seega hoolimata sellest, kas väärtpaberiportfell on kasumis või kahjumis, tuleb maksta 1,2% tulumaksu portfelli väärtuselt. Lisaks otsustas Holland Hollandi valitsus käibemaksumäära tõstmise edasi lükata määramata ajaks, et majanduse jahenemise perioodil kaitsta tarbijate ostujõudu, tugevdada majandust, piirata inflatsiooni ja stimuleerida tööhõivet. Hollandi rahandusministeerium kavatses alates 1. jaanuarist 2009 tõsta käibemaksu standardmäära 19%-lt 20%-le, kuid hindas olukorra ümber.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 19:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing