• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaare reisilembust määrib salastamiskihk

  JuhtkiriFoto: Anti Veermaa

  Tallinna linnavalitsuse katse lähetusi puudutavat infot varjata on kaudne tõendus, et Savisaare lähetused ei pruugi alati olla seotud tööülesannetega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

  Äripäeva kogemus selgusesaamisel Tallinna linnapea Edgar Savisaare lähetuste maksumuses ja sisus kinnitab avalikkuses levinud ettekujutust keskerakondlikust Tallinnast kui riigist riigis, mis elab oma suletud elu avalikkuse eest varjatult ja omaenese reeglite järgi.Tallinna linnavalitsuse katse lähetusi puudutavat infot varjata on kaudne tõendus selle kohta, et Savisaare lähetused ei pruugi kõigil juhtudel olla olnud seotud esmajärjekorras tööülesannetega. Kui kõik Savisaare reisid oleks üheselt ja selgelt seotud tööülesannete täitmisega, ei oleks mingit põhjust püüda varjata reiside sisu ja maksumust. Sellisel juhul oleks linnapea lähetuste käigus peetud ettekanded ja kohtumised linnapea tegususe ja oluliste kontaktide olemasolu tunnistus ning sõitude maksumus maksumaksja heaperemeheliku kasutamise tõend.Helsingi kulutab vähem. Linnavalitsus keeldus välislähetustega seotud andmete avalikustamisest kolm kuud ning andis infot alles siis, kui andmekaitse inspektsioon seda tegema kohustas. Võrdluseks: Helsingi linnavalitsus andis samad andmed (kuigi pisut lühema perioodi) kohta Äripäevale kiiresti. Savisaar on enim sõite teinud Venemaale ning sõitude ametlikud põhjendused tekitavad küsimuse, kas need on ette võetud pigem Tallinna linnapea või Keskerakonna esimehena. Siinkohal on kohane meenutada, et Keskerakonna koostööleping Vene võimupartei Ühtse Venemaaga on ikka jõus sellele vaatamata, et mitu erakonna liiget on juhtinud tähelepanu selle lõpetamise vajadusele Ukraina sõja kontekstis.Võrdlus Helsingiga on kõnekas teiseski mõttes. Kui Savisaar kulutas 2013. aastal lähetuste peale rohkem kui 12 000 eurot, siis Helsingi linnapea Jussi Ilmari Pajunen sai hakkama peaaegu kolm korda väiksema summaga. Savisaare kulutused välislähetustele paisutas sel aastal suureks kaheksa päeva kestnud Vietnami-reis, kus linnapea pidas ühe ettekande. Millele kulus ülejäänud aeg, selle kohta avalikkusel ülevaade puudub. Samuti on Savisaare reisidel alati kaasas üks või mitu saatjat, kelle sõidu kulud on samuti kaetud linnavalitsuse eelarvest.Kuna linnavalitsus on infot Savisaare pikkade reiside kohta vahendanud nii napilt, kui andmekaitse inspektsiooni soovitus vähegi võimaldab, pole avalikkusele teada ei nende reiside täpsem päevakava ega kohtumiste sisu. Ka osa reiside kulu on siiamaani täpsemalt teadmata. Kui Savisaart ja linnavalitsust huvitab see, missuguse mulje need reisid avalikus ruumis jätavad, siis tuleks see informatsioon avalikuks teha jooksvalt Tallinna linna kodulehel, mitte ühe väljaande mitme kuu pikkuse töö tulemusena.Tallinna kombed. Savisaare suhet maksumaksja rahasse iseloomustab erakondade rahastamise järelevalve komisjoni avalduse alusel algatatud kriminaalmenetlus, mille käigus uuritakse, kas linnavalitsuse juhtimisülesannetes ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks. Riigiprokuratuurile esitatud avaldus viitab, et Tallinna linnavalitsuse eelarvest tasutud reklaamiga rahastati Keskerakonnaga seotud isikute kampaaniat. Inimkeeli: Keskerakonna kohalike valimiste eelne maksumaksja rahaga korraldatud orgia on kriminaaluurimise all. Savisaare lähetuste sisu ja eesmärke uurib maksuamet.Üks linnavalitsuse eesmärke paistab olevat ajakirjanike töö võimalikult raskeks tegemine. Linnavalitsusest on keeruline infot saada ka teiste teemade kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Eestis ühtki firmamüügi teenuse pakkujat rahapesus süüdi pole mõistetud. Veel
On mitmeid märke, et Eesti äriühinguid kasutatakse rahvusvahelises kuritegevuses variettevõtetena, leiab rahapesu andmebüroo äriühinguteenuse pakkujate uuring.
On mitmeid märke, et Eesti äriühinguid kasutatakse rahvusvahelises kuritegevuses variettevõtetena, leiab rahapesu andmebüroo äriühinguteenuse pakkujate uuring.