• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas Rõivas on hulluks läinud?

  Taavi RõivasFoto: Anti Veermaa

  Einsteinile omistatakse ütlust, et hullumeelne on teha sama asja üha ja aina lootuses, et seekord on tulemus midagi muud.

  Kindlasti pole peaminister Taavi Rõivas hulluks läinud, kui ta ütleb, et peame tegema samamoodi ja veel paremini, aga mitte teisiti (EPL). Võib olla kuuleb ta reformierakondlasena sõnas „paremini“ eelkõige parempoolset maailmavaadet ja sõna „teisiti“ on välistatud puhtalt selle pärast, et see oli sees Keskerakonna valimisloosungis. Aga kõlab küll, pehmelt öeldes loogikavabalt, ei saa parata. Majanduskasvu pole ollagi, raha pageb Eestist tuhatnelja selja taha vaatamata, aga ainus, mida peaminister meile saab lubada, on see, et mitte midagi ei muutu.
  Peale selle, et tuleb pingutada. „Peame veelgi rohkem pingutama ja siis on võimalik ka Soomele ja Rootsile järele jõuda.“ Selline uskumus näib eeldavat, et Soome ja Rootsi püsivad paigal. Et Soome ja Rootsi on need magavad jänesed, kellest aeglaselt, aga see-eest visalt liikuv kilpkonn Eesti võib mööda rühkida.
  Püüd teha „samu asju veelgi paremini“ on sihti silmas pidades vastuolu terminites. Rõivasele on osutunud ülemäära raskeks, ehk pigemini lausa võimatuks missiooniks püsida uue Põhjamaa kontseptsiooni säravalt sõnastanud kõnekirjutaja ideelennu kõrgusel. Eesti keele vingerpussi tulemusena võib põhja jõudmine lõppeks tähendada põhjaminemist. Kuulda põhja-sõnas põhjuse, süü, juurteni, oma tõelise olemuseni jõudmise võimalust eeldab aga mõtlejat, mitte poliitikut. Ammugi mitte neid poliitikuid, kelle tegevuse ainus küte on püsida võimul ja mitte teha vigu. Sest kes ei tee, sellel ei juhtu.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.