K nagu Repinski

Martin Repinski  Foto: Andres Haabu
Vilja Kiisler • 23. november 2016 kell 7:15

Kes on see keskerakondlasest minister, kellega seostuvad sellised k-d: kaklemine, keevitaja, kütusevõlad, kanep? Ja kitsed! Õige, muidugi. Martin Repinski on värske valitsuse kõige kuumem nimi, leiab Äripäeva arvamustoimetuse juht Vilja Kiisler.

IRLil ja SDE-l on kindlasti hea meel, et vastse valitsuse verivärske minister saab nii palju tähelepanu, sest selle võrra jääb neile natuke vähem, ja see on alguse häälestustegevuste tarvis kindlasti mugav. Repinskist seevastu on, mida rääkida. Täna kirjutas Eesti Ekspress, et Repinski mahe eestimaine kitsejuust pole ei eestimaine ega mahe. Üles on loetud pikk nimekiri neist, kellele Repinski võlgu on, ja takkapihta selgub, et kitsede eest on hoolitsetud kehvasti, laudas on külm ja räpane.

Varasemast on ette tuua kaklus erakonnakaaslase Dmitri Dmitrijeviga, kes sõitis pärast keretäit autoga teelt välja ja siis tuli välja, et ta oli veel purjus kah. Just niipidi: kriminaalkaristust mees ei saanud, sest ütles, et jõi pärast avariid, ja vastupidist ei suudetud tõestada. Hiljaaegu arestiti Repinski riigikogu liikme palk, sest kitsekasvatajal olid kütusevõlad maksmata. Kiiruseületamiste eest maksmata jäänud trahve on pidanud sisse nõudma kohtutäitur. Juba on ministrikandidaat Repinski pidanud selgitama oma varasemat seisukohta, milles ta pooldas kanepi legaliseerimist. Ja kõrgharidust tal kah pole, mida üldiselt võiks ministrilt eeldada. Noh, selle näitajaga pole ta vastses valitsuses üksi.

Kui varasemast meelde tuletada veel mõned südantlõhestavad eraeluga seotud lood kollasest ajakirjandusest, võib resümeerida, et uues valitsuses on särama löömas täht, kelle kõrval kogenud poliitikud kahvatavad. 

Hetkel kuum