• Jaga lugu:

  Savisaare-Sõõrumaa mõistuseabielu

  Urmas SõõrumaaFoto: Andras Kralla

  Tallinna poliitikas erakondade poliitikale konkureerivat suhtumist pakkuma tulnud Sõõrumaa-Mõisa valimisliit on sellega hiilgavalt hakkama saanud, leiab Äripäeva arvamustoimetaja Anu Jõgi.

  Sellise eriti raske astme pragmatismiga pole ükski erakond siiani julgenud välja tulla. Minevik ja loodetav tulevik kohustavad neid mingitesse piiridesse pidama jääma, et tuumikvalijate jaoks äratuntav nägu säilitada. 
  Äsja sündinud mõne liikmega valimisliidul seda teha vaja pole. Nii saab lähtuda hetkevajadustest. Ja kella valimiste poole tiksudes pole vaja midagi rohkem kui valijaid. Seega pole Savisaare-Ivanovaga n-ö plaani pidamine midagi muud kui hädavajadus. Või ka mõistuseabielu, kui soovite. 
  Kuigi rahakotid lubati esialgu lahus hoida, on raske pakkuda, mida muud võiks ärimeeste tandem ühisellu kaasa tuua. Energiat ja uudsust ehk. Savisaare-Ivanova poolt on aga tõsiusklikud hääled ja see on kõva kapital.
  Igal juhul on nn Savisaare nimekiri, mille pikkusest ja kaalukusest samuti kuigi palju teada pole, koos Sõõrumaa-Mõisa tiimiga nii tugevalt meediapildis, et nende samme hukka mõistvad erakondade linnapeakandidaadid mõjuvad nagu tüütud reklaamid põnevusfilmi vahel – ainult ootad, et saaks põhisündmustiku juurde tagasi.
  Kuidas selline ühendus ­aitab murda Keskerakonna ­ainuvõimu Tallinnas, mis käidi välja Mõisa-Sõõrumaa liidu eesmärgina, teavad vaid nad ise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.