Anu Jõgi • 28. august 2017 kell 6:42

Savisaare-Sõõrumaa mõistuseabielu

Urmas Sõõrumaa  Foto: Andras Kralla

Tallinna poliitikas erakondade poliitikale konkureerivat suhtumist pakkuma tulnud Sõõrumaa-Mõisa valimisliit on sellega hiilgavalt hakkama saanud, leiab Äripäeva arvamustoimetaja Anu Jõgi.

Sellise eriti raske astme pragmatismiga pole ükski erakond siiani julgenud välja tulla. Minevik ja loodetav tulevik kohustavad neid mingitesse piiridesse pidama jääma, et tuumikvalijate jaoks äratuntav nägu säilitada. 

Äsja sündinud mõne liikmega valimisliidul seda teha vaja pole. Nii saab lähtuda hetkevajadustest. Ja kella valimiste poole tiksudes pole vaja midagi rohkem kui valijaid. Seega pole Savisaare-Ivanovaga n-ö plaani pidamine midagi muud kui hädavajadus. Või ka mõistuseabielu, kui soovite. 

Kuigi rahakotid lubati esialgu lahus hoida, on raske pakkuda, mida muud võiks ärimeeste tandem ühisellu kaasa tuua. Energiat ja uudsust ehk. Savisaare-Ivanova poolt on aga tõsiusklikud hääled ja see on kõva kapital.

Igal juhul on nn Savisaare nimekiri, mille pikkusest ja kaalukusest samuti kuigi palju teada pole, koos Sõõrumaa-Mõisa tiimiga nii tugevalt meediapildis, et nende samme hukka mõistvad erakondade linnapeakandidaadid mõjuvad nagu tüütud reklaamid põnevusfilmi vahel – ainult ootad, et saaks põhisündmustiku juurde tagasi.

Kuidas selline ühendus ­aitab murda Keskerakonna ­ainuvõimu Tallinnas, mis käidi välja Mõisa-Sõõrumaa liidu eesmärgina, teavad vaid nad ise.

Hetkel kuum