• Jaga lugu:

  Lihakombinaat vajab uusi juhte

  Hilja MatsaluFoto: Eliisa Matsalu

  Kas tõesti ei leidu meest või naist, kes suudaks juhtida Rakvere lihakombinaati ning lubada praegustel puhata, küsib Sõeru talu perenaine Hilja Matsalu.

  HKScan võiks Rakvere lihakombinaadi maha müüa, kui teisiti ei saa. Praegu pole töötajad palkadega rahul ja rahul pole ka veisekasvatajad, kelle meelest on liha kokkuostuhind liiga madal. Loomakasvatajad peaksid saama müüa veiseliha õiglase hinnaga, selleks see kombinaat loodigi. See ei ole ei veiste, nende pidajate ega lihakombinaadi töötajate asi, et HKScan käitab kuskil tehast, mis kontsernile veel kasumit ei anna, ja mine tea, kas hakkabki andma. Kõik need Anne Mere ja Jari Latvaneni mõtisklused säästumeetmete väljatöötamisest on vist lihtsalt üks mull.
   
  Kui mu ema müüs kolmkümmend aastat tagasi ühe veise aastas, sai ta selle rahaga mind ülikoolis koolitada terve aasta. Nüüd võin mina müüa kümme veist, aga selle eest ei saa Anne Mere, Jari Latvaneni, ministri, haigekassa juhi jne ühe kuu palkagi. Ometi tahaks näha sära silmades nii endal kui ka loomadel. Pole kerge veiseid Poola, Lätti, Leetu ja Türki saata – pika tee peavad nad läbima oma elu lõpule vastu minnes. Miks? Sest seal makstakse rohkem.
  Ma ei kurda. Mõtlen ainult, mis ma neid veiseid kasvatan. Olen alates viiendast eluaastast koos emaga lehmi lüpsnud, loomakasvatuses töötanud. Ma armastan loomi ja füüsilist tööd. Sellepärast pöördungi Mere ja Latvaneni poole, et meelde tuletada kahte asja. Esiteks, tööline tahab palka. Teiseks, veiseliha hind peab olema vähemalt kaks korda praegusest kõrgem.
  Autor: Hilja Matsalu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.