23. oktoober 2018 kell 3:45
Arvamused
Ainult tellijale

Ärge pidage Eesti inimest rumalaks ega saamatuks

Mõistlik ei ole jätkata riigisüsteemi ja erasüsteemi vastandamist tervishoius, mõlemad süsteemid suudavad teenida nii inimest kui ka riiki, kirjutab Eratervishoiu Asutuste juhatuse liige Ivo Saarma.

Ivo Saarma  Foto: Raul_Mee

Demokraatlikus riigis, kus austatakse vähemusi ja arvamuste paljusust, peaks olema ka patsiendil õigus valida ise arsti ehk maksumaksja raha käigu maksumaksjaga kaasas. Eesti inimene ei ole nii rumal ega saamatu, et ta ei oskaks valida. Peaksime lahti laskma sellest vanast paradigmast, et ametnikud teavad paremini, mis sobib ja mis mitte. Selline suhtumine võiks jääda minevikku. Kui tahame kodanikuühiskonda, siis laskem inimestel üha enam ise otsustada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum