Tõnu Mertsina • 25. oktoober 2019 kell 8:45
Arvamused
Ainult tellijale

Tõnu Mertsina: Super-Mario lahkub, kas uus juht pöörab rahapoliitikat?

Mario Draghi pidas Euroopa Keskpanga presidendina viimase töökoosoleku. Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina arutleb, kas Christine Lagarde, kes on kinnitanud oma toetust senisele rahapoliitilisele strateegiale, saab ikka samamoodi jätkata.

Tõnu Mertsina.  Foto: Raul Mee

Nii nagu oodata oli, Euroopa Keskpanga nõukogu neljapäevasel koosolekul mingeid uusi rahapoliitilisi otsuseid vastu ei võetud. Intressimäärad jäeti samale tasemele, nagu otsustati septembris (peamine refinantseerimise intressimäär 0 protsenti ja hoiustamise püsivõimaluse intressimäär –0,5 protsenti). Samuti korrati üle, et Euroopa Keskpank alustab 1. novembrist taas varaostuprogrammiga, mille kuine maht on 20 miljardit eurot. Mullu detsembris lõpetatud varaostuprogrammi kogumaht oli 2,6 triljonit eurot.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum