Karl-Eduard Salumäe • 27. märts 2020 kell 12:52
Arvamused
Ainult tellijale

Karl-Eduard Salumäe: kuidas politsei "kihutajaid" püüdis

Neljarajaline teelõik Mäos Tallinna–Tartu maanteel.  Foto: Raul Mee

Kevadisi kiirustajaid tuleb liikluses püüda küll, aga seda saab teha ka moel, mis meenutab pigem autojuhtide kiusamist kui sisulist järelevalvet, leiab Äripäeva raadio toimetaja Karl-Eduard Salumäe.

Maanteeameti hallatava veebilehe liikluskasvatus.ee andmeil suudab 110 kilomeetrit tunnis sõitev auto jääda kuival asfaltkattel seisma umbes 100 meetriga, jäisel teel 90ga sõitval autol kulub selleks aga umbes 180 meetrit. Jutt käib peatumisteekonnast, mitte pidurdusteekonnast ehk selle sisse kuulub ka autojuhi sekundiline reageerimisaeg ja selle jooksul läbitud maa. 110 puhul on see mõistagi pikem kui 90 puhul, täpsemalt kuus meetrit: 31 meetrit 25 vastu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum