Tesla esitleb peagi veokit

Tesla veoauto.  Foto: Tesla
Andres Haabu • 14. september 2017 kell 11:15

Briti autoväljaanne Autoexpress kirjutab, et Tesla juhi Elon Muski kinnitusel ilmub ettevõtte elektriline raskeveok avalikuse ette 26. oktoobril Hawthorne'is, Californias.

Twitterisse postitatud teate järgi leiavad esitlusel aset ka esimesed katsesõidud.

Tesla juht nimetas ettevõtte esimest elektriveokit elukaks, suurendades samas uudishimu, lausudes, et masin on ebareaalne. Esitlusaeg pole muidugi täiesti kindel ja võib muutuda, nagu muutus kuu võrra hilisemaks ka eelnevalt Reutersi nimetatud esitluspäev.

Reuters teatas, et uue veoki sõiduulatus on 200-300 miili.

Aasta alguses Teslaga veoki teemal kohtunud veomasinaoperaatori Ryder Systemi juhi Scott Perry ütles, et Tesla laseb esmalt turule väikese sõiduulatusega mudeli ja hiljem tulevad ka pikamaaveokid, mille sõiduulatus ületab 1000 miili.

Perry ütles, et kohtus Tesla töötajatega autotootja vabrikus Californias, et veomasinate tehnoloogiat arutada. Ta oletab, et Tesla veokil on alguses vaid väike, ilma magamiskohata kabiin. Suurem kabiin lisandub koos sõiduulatusega.

Aasta esimesel poolel avaldatud promofotol näib veok välja väga aerodünaamiline. Muski sõnul on veok "elavalt" juhitav. Kiire või mitte, aga ilmselt siiski ei hakka veok väikest 0-100 kiirendusaega taga ajama.

Paistab, et Tesla mudelevaliku laiendamine on täies hoos. Lisaks mudelitele S, X ja hiljuti esitletud Model 3-le on Teslal valmimas ka maastur Model Y, samuti kastiauto.

Hetkel kuum