Tesla esitleb peagi veokit

14. september 2017, 14:15
Tesla veoauto.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170914/CAR/170919775/AR/0/AR-170919775.jpg

Briti autoväljaanne Autoexpress kirjutab, et Tesla juhi Elon Muski kinnitusel ilmub ettevõtte elektriline raskeveok avalikuse ette 26. oktoobril Hawthorne'is, Californias.

Twitterisse postitatud teate järgi leiavad esitlusel aset ka esimesed katsesõidud.

Tesla juht nimetas ettevõtte esimest elektriveokit elukaks, suurendades samas uudishimu, lausudes, et masin on ebareaalne. Esitlusaeg pole muidugi täiesti kindel ja võib muutuda, nagu muutus kuu võrra hilisemaks ka eelnevalt Reutersi nimetatud esitluspäev.

Reuters teatas, et uue veoki sõiduulatus on 200-300 miili.

Aasta alguses Teslaga veoki teemal kohtunud veomasinaoperaatori Ryder Systemi juhi Scott Perry ütles, et Tesla laseb esmalt turule väikese sõiduulatusega mudeli ja hiljem tulevad ka pikamaaveokid, mille sõiduulatus ületab 1000 miili.

Perry ütles, et kohtus Tesla töötajatega autotootja vabrikus Californias, et veomasinate tehnoloogiat arutada. Ta oletab, et Tesla veokil on alguses vaid väike, ilma magamiskohata kabiin. Suurem kabiin lisandub koos sõiduulatusega.

Aasta esimesel poolel avaldatud promofotol näib veok välja väga aerodünaamiline. Muski sõnul on veok "elavalt" juhitav. Kiire või mitte, aga ilmselt siiski ei hakka veok väikest 0-100 kiirendusaega taga ajama.

Paistab, et Tesla mudelevaliku laiendamine on täies hoos. Lisaks mudelitele S, X ja hiljuti esitletud Model 3-le on Teslal valmimas ka maastur Model Y, samuti kastiauto.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. September 2017, 14:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing