Teistmoodi luksus

Foto: Toyota
Andres Haabu • 9. oktoober 2017 kell 19:15

Oktoobri lõpus algaval Tokyo autonäitusel tõmbab Toyota katte oma nägemuselt, milline võiks olla üks korralik luksusauto. Uue luksussõiduki disainile viskab pilgu peale disainiveeb designboom.

Koduturule mõeldud kolmanda generatsiooni Century kannab endas traditsioonilisi käsitööoskusi, pöörates samal ajal suurt tähelepanu ka keskkonnanõuetele ja reisijate absoluutsele mugavusele. Muudatused interjööris ja eksterjööris süstivad uut hingamist Century väga traditsioonilisse väljanägemisse, sisaldades samas moodsat tehnikat ja mugavusvarustust, mis ühele luksuslimusiinile äärmiselt vajalik on.

Century välimus rõhutab traditsioonilise Jaapani disaini elemente, viimast rõhutavad muuhulgas näiteks iluvõre ja tagatulede kombinatsioon. Interjööris torkab silma lisandunud pearuum ja eksklusiivsed kangad, seadistatavaid massaažiga tagaistmeid on parendatud - lisandunud on näiteks elektriga liikuv jalapink. Esmaklassilist mugavust pakkuval masinal on 5-liitrine V8 väga kütusesäästlik hübriidmootor, pikenenud telgedevahe, küljekarpide ja põranda kõrgusevahe on vähenenud ja uksed on senisest suuremad. Kõik eelnimetatu vaid tagaistuja sõidumugavuse nimel.

Kuidas täpsemalt Toyota nägemuses luksusest vana maailma autodest erineb, vaata galeriist.

 

Foto: Toyota
Hetkel kuum