• Jaga lugu:

  Kadunud Porsche leiti 26 aastat hiljem

  USAs leiti juhuslikult üles veerandsada aastat tagasi kino parkimisplatsilt varastatud Porsche. Auto veetis kõik need aastat katusel, Oregoni osariigis kaljuse süviku põhjas Crater Lake'i lähistel, kirjutab autoveeb The Drive.

  Foto: Scanpix
  Jacksoni maakonna šerifi sõnul leidis auto koeraga jalutanud kohalik mees, kes oli tavaliselt rajalt kõrvale astunud. 1979. aasta Porsche 924 oli katuse peal ja toetus vastu puud. Masin oli üllatavalt hästi säilinud, justlkui oleks avarii olnud eelmisel nädalal.
  Tegelikult see siiski nii polnud, Porsche registreerimismärk aegus 1991. aastal ja auto oli kaetud langenud puuokste, okaste ja lehepuruga. Hilisem uurimine tuvastas, et Porsche kuulutati varastatuks 20. jaanuaril 1991. Medfordis kino Southside parkimisplatsilt.
  Nagu legendiks saanud Jaapani mägedes peituv kadunud Toyota Supra, on ka nüüd avastatud masin liigse kihutamise järel suurejoonelise avarii teinud - šerifi hinnangul sai kihutajale saatuslikuks pika sirge järel saabunud järsk kurv.
  Erinevalt legendaarsest Suprast on Porsche üsna ühes tükis ja seda kahel põhjusel: avariikohta on sõiduteelt praktiliselt võimatu näha ja abiks oli ka piirkonna kliima, mis masina säilimist soosis.
  Sedavõrd dramaatiline avarii paneb mõtlema ka sellele, mis sai kihutanud autovargast, kuid autost ega auto ümbrusest inimjäänuseid ei leitud. Šerifi sõnul on sõiduki asukoht järsul ja raskel maastikul selle eemaldajale logistiliselt ja keskkonnaohutuse mõttes korralik väljakutse.
   
  Nüüd üritavad korrakaitsjad üles leida sõiduki eelmise omaniku. Politseiseersant Julie Denney lausus, et uurijad on proovinud ühendust saada viimase omanikuga, kes on märgitud 1991. aasta vargusraportile, ent seni tulutult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Idufirma lõi kaupluse, mida esmapilgul näha ei ole. Ka Cleveron valmistub tulevikutrendiks
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Kas osta või rentida?
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.