Kadunud Porsche leiti 26 aastat hiljem

Foto: Jackson Co. Sheriff's Office
Andres Haabu • 5 detsember 2017

USAs leiti juhuslikult üles veerandsada aastat tagasi kino parkimisplatsilt varastatud Porsche. Auto veetis kõik need aastat katusel, Oregoni osariigis kaljuse süviku põhjas Crater Lake'i lähistel, kirjutab autoveeb The Drive.

Foto: Scanpix

Jacksoni maakonna šerifi sõnul leidis auto koeraga jalutanud kohalik mees, kes oli tavaliselt rajalt kõrvale astunud. 1979. aasta Porsche 924 oli katuse peal ja toetus vastu puud. Masin oli üllatavalt hästi säilinud, justlkui oleks avarii olnud eelmisel nädalal.

Tegelikult see siiski nii polnud, Porsche registreerimismärk aegus 1991. aastal ja auto oli kaetud langenud puuokste, okaste ja lehepuruga. Hilisem uurimine tuvastas, et Porsche kuulutati varastatuks 20. jaanuaril 1991. Medfordis kino Southside parkimisplatsilt.

Nagu legendiks saanud Jaapani mägedes peituv kadunud Toyota Supra, on ka nüüd avastatud masin liigse kihutamise järel suurejoonelise avarii teinud - šerifi hinnangul sai kihutajale saatuslikuks pika sirge järel saabunud järsk kurv.

Erinevalt legendaarsest Suprast on Porsche üsna ühes tükis ja seda kahel põhjusel: avariikohta on sõiduteelt praktiliselt võimatu näha ja abiks oli ka piirkonna kliima, mis masina säilimist soosis.

Sedavõrd dramaatiline avarii paneb mõtlema ka sellele, mis sai kihutanud autovargast, kuid autost ega auto ümbrusest inimjäänuseid ei leitud. Šerifi sõnul on sõiduki asukoht järsul ja raskel maastikul selle eemaldajale logistiliselt ja keskkonnaohutuse mõttes korralik väljakutse.

 

Nüüd üritavad korrakaitsjad üles leida sõiduki eelmise omaniku. Politseiseersant Julie Denney lausus, et uurijad on proovinud ühendust saada viimase omanikuga, kes on märgitud 1991. aasta vargusraportile, ent seni tulutult.

Hetkel kuum