13. veebruar 2013 kell 4:11

Igor Rõtov: vara veel sotse võimule lasta

ui riigikogu valimised toimuksid täna, siis tuleksid võimule Edgar Savisaar ja Sven Mikser. Juba parlamendi avaistungil läheksid menetlusse astmelise tulumaksu seadus ja esmakordselt taasiseseisvuse ajaloos hakkaks võimu teostama vasakpoolne valitsus. Paljud leiavad, et ongi juba aeg. Äripäeva peadirektor Igor Rõtov aga leiab, et vara veel.

Eesti pole  veel nii jõukas riik, et saaksime maksukoormust suurendades või ümber jagades kergendada inimeste toimetulekut. Küll aga tõmbaksime piduri peale niigi vaevaliselt käivituvale majanduskasvule. Hirmutab ka esmakordselt võimu haaravate vasakpoolsete võimaliku eufooriapuhanguga kaasas käivad vead. Olematu rikkuse ümberjagaminegi tundubki olevat Eesti vasakpoolsete majanduspoliitika nurgakivi.

Veel aasta tagasi tundis Andrus Ansipi valitsus end väga kindlalt. Kuskilt polnud lavale tulemas jõudu, kes oravapartei  parempoolset enamust kõigutaks. Ent mehed võtsid asja ette ja tegid ise ära. Silvergate’ist alguse saanud usalduskriis ei vaibu, isegi süveneb. Tundub, et sügisel toimuvateks kohalikeks valimisteks on parempoolsetel rong juba läinud. Kui Savisaar rumalusi ei tee, siis säilitab ta võimu Tallinnas ning sotsid ja keskerakondlased saavad kohti juurde volikogudes üle riigi.

Riigikogu valimisteni on veel aga paar aastat aega, ja nüüd tasuks pingutada, et parempoolsed taas vääriliselt üles rivistada.

Mis oleks Igor Rõtovi meelest Reformierakonnale parim, seda loe tänasest Äripäevast.

 

Autor: Igor Rõtov, Vilja Kiisler

Hetkel kuum