19. veebruar 2013 kell 4:45

Riigifirma nõukogus loeb kompetents

Sellel, kas inimene on põhikohal ametnik või rahvaasemik, ei ole riigi äriettevõtte nõukogu liikmelisuse puhul mingit tähtsust. Pigem on küsimus nõukogu liikme suhtumises ning piisavas hariduses ja kogemuses, kirjutab liikluskindlustuse fondi juht Mart Jesse.

Mul oli võimalik aastate jooksul kokku puutuda riigikogust pärit nõukogu liikmetega, kes olid väga asjalikud, kuid ka sellistega, kel puudus elementaarne huvi selle suhtes, kuhu nad on sattunud. Oli neid, kes tulid töövälisel ajal kohale ja tegid endale üksikasjalikult selgeks nõukogu koosolekul ette tulevad küsimused, kuid ka selline, kelle ükskõiksus asendus lausa agressiivsusega, kui tema kunagi töölesokutatud abikaasa koondati. Sama lugu oli ametnikega – enamik elas ja töötas igati kaasa, mõni aga arvas, et koondamine ja kulude vähendamine on hoopis selle oksa saagimine, millel juhtkond istub. Küsimus on suhtumises, mitte selles, kas inimene on põhikohal ametnik või saadik. Arutelud kolleegidega teistest riigiasutustest kinnitasid selle kehtivust ka teistes valdkondades.

Kuidas lahendada probleemi nii, et me ei satuks vihma käest räästa alla, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Vilja Kiisler, Mart Jesse

Hetkel kuum