• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskerakond tüürib Reformiga koalitsiooni

  IRLi ministritele korraldatud nõiajaht on märk sellest, et Keskerakond ja Reformierakond on võimukate partneritena oma mõtetes liikumas uue valitsusliidu loomise suunas, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Katariina Krjutškova.

   Esmaspäeval nõuti tsentristide piketil majandusminister Partsi taandumist. Keskfraktsioon pommitab siseminister Vaherit maniakaalselt –  viimase kahe nädalaga on esitatud kaheksa arupärimist. Isegi peaminister salvas koalitsioonipartnerit politseijuhi valimiste pärast.
  Kõige selle taga kumab vastuseis ühe partei liidrite vastu. Pealtnäha justkui tavaline valimisaasta, kuid mitte ainult. Koalitsiooni langev toetus annab aimu, et nüüdsel valitsusliidul pole pikka pidu. Tuleb otsida uusi kosilasi.
  Keskerakond hoidis rahastamisskandaalis suu vagusi ega tõtanud justiitsminister Michalit umbusaldama. Nüüd aga passib IRLi ministrite kõri närimine keskparteilastele hästi. Meelemuutus toimus aastavahetusel, mitmete KeRe esindajate omavaheliste nõupidamiste järel. Vaevalt leppisid Seli ja Savisaar ka sellele kolmapäevale kohtumise selleks, et vaid olümpiamängudest rääkida.
  Reformile on Parts ja Vaher tülikad. Juba mullu mais ringles oravaparteis mõte tuua Partsi asemele Raasuke. Kurdeti, et Parts on ülbe, võimutseb julgeolekuorganites. Nagu sellest veel vähe – rahastamisskandaali puhkedes asusid respublikaanid positsioonisõjale riigifirmade nõukogudes. Mõni orav kurdab juba ammu, et neil võiks olla asjalikum partner – respublikaanid oma skandaalide ja utoopiliste valimislubadustega toovad ainult häda kaela.
  Võib vaid oletada, milliseid hüvesid jahib Keskerakond kahte ministrit rünnates. Varem oli Keskerakond autsaider, nüüd on hoopis valitsuserakonnad ise toetusnumbrites vähemuses. Ehk on KeRel mõttes isegi ühise valitsusliidu loomine.
  Oravatel on muidugi ohtlik Keskerakonnaga ühisesse paati astuda, olles aastaid oma valijaid Savisaarega hirmutanud. Vahest saab sellest "takistusest" üle, kui Tallinna linnapea jääb ametisse ja ministriteks saadetaks teised keskparteilased. Kui ei sobi, võib parteijuhiks panna ka Ratase või Simsoni. See on vaid mõtteline malemäng. 
  Siiski toimuvad praegused poliitrünnakud ministrite vastu eeskätt pragmaatilistel kaalutlustel. Valijatele püütakse näidata, et Parts on saamatu ja Vaher rumal. On see õigustatud või mitte, on isasi. Paraku näitab kogemus, et isegi saamatuse või rumaluse pärast erakonnad ministreid vahetama ei tõtta. Seega võib arvata, et on veel teised motiivid. Kuid tõenäoliselt ei saa rahvas veel niipea teada, mida Reformierakond ja Keskerakond omavahel kokku on leppinud. Palju raha ja ametikohti on omavahel ära jagatud. Kui palju häid ideid ja uusi tulijaid sellise ringkäendusega tapetakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.