Paks riik, lahke riik

Peep Talimaa, Peep Talimaa 12. jaanuar 2014, 06:11

Huvitav, kas majandusminister Juhan Parts ja Elroni juht Andrus Ossip ise on viimasel ajal regionaalses rongis püsti seisnud või mitte. Ossip intervjuusid andes küll, aga mitte kaks tundi külg-külje kõrval kaasreisijatega. Ometigi võib uskuda, et nad oleksid nõus reisima pigem istudes ja ilma võileivata, kui seistes, võileib pihus.

Samas on toitlustust – erinevalt istekohast –vähemasti osades rongides lepinguga juba lubatud. Korda loodetakse see saada aga alles aasta teises pooles. Arusaamatu, miks selle sisseseadmisele peaks pool aastat kuluma. Jutt ei käi ju mingist ? la carte roogadest, vaid ilmselt kohviautomaadist ning (eel)pakendatud võileibadest ja salatitest.

Veel kummalisem on aga majandusministeeriumi kui teenuse tellija suhtumine, justkui lepingut ei peakski täitma. Oli ju ette teada, et toitlustamist kohe ei pakuta. Praegu on küll mulje, et riik on Elroni suhtes üliandestav ja riigifirmadele on palju enam lubatud. Paratamatult kandub selline suhtumine üle teiselegi riigi tegemistele ja üldisele ettevõtluskliimale see hästi ei mõju.

Minister aga kiidab reisirongiliikluse puhul paksu riigi eeliseid ja siunab dotatsiooni juurde küsimas käinud eraettevõtjat. Riik on koguni nii paks ja lahke, et Elron võib lubada endale osa piletiraha kokku kogumata jätmist, kas siis tõrkuvate makseterminalide või lihtsalt selle tõttu, et üks piletimüüja lihtsalt ei jõua kõigi reisijateni.

Lisainfotöötajate kuuks ajaks Balti jaama perroonile komandeerimine on muidugi tore PR-trikk. Küllap võtab see koos asjade iseenesliku paikaloksumisega pingeidki vähemaks. Koos infoga võiks siis reisijatele rongiuksel juba ka võileibu ja kohvitopse jagada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2014, 12:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing