Rohkem lende Eestisse!

Ken Rohelaan, Vilja Kiisler 27. aprill 2014, 07:29

Välismaalastest ettevõtjad jätavad Eestisse tulemata tihti põhjusel, et sama ajaga jõuaksid nad olulisemalt perspektiivsematesse sihtkohtadesse, kirjutab ajakirjanik Ken Rohelaan. Elavam lennuliiklus tähendaks tõenäoliselt ka majanduse elavdamist.

Hiljuti rääkis ligi 90 miljoni eurose käibega ettevõtte juht mulle, kuidas tema välismaalastest kliendid kurdavad Eestisse lendamise kehvade võimaluste pärast. Muret teeb talle peamiselt suur ajakulu.

Kui äriklient või -partner tahab lennata näiteks Šveitsist Tallinna, siis ei ole kahjuks võimalik seda teha poole päevaga. Olenevalt ümberistumistest ja lennutihedusest võib selleks kuluda päevi. Kui sama ajaga saaks minna näiteks Pekingisse, Tokyosse või New Yorki, siis kahandab see tõenäosust, et potentsiaalne klient otsustab Eesti kasuks.

Paneme pead kokku. Edukamad ja sealhulgas varakamad kliendid eelistavad aega kokku hoida. Nad on valmis reisima, aga soovivad seda teha kiiresti. Aeg on raha. Täna peavad Eesti ettevõtjad pakkuma teistsugust tõmbenumbrit, mis meelitaks maailma mõistes tegijaid siinset meepotti uudistama. Siiatuleku argument võib olla soodne ettevõtluskeskkond, väiksemad tootmiskulud, nutikad spetsialistid/juhid. Kindlasti mitte hea liiklusühendus.

Kõik ettevõtjad, kes tunnevad, et on jäänud kliendist või partnerist ilma ebasoodsate reisimistingimuste tõttu, võiksid panna pead kokku ning nuputada, kuidas suurendada maailmaäri voolavust Eestisse parema lennuühenduse kaudu.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2014, 13:50
Otsi:

Ava täpsem otsing