Branson andis rohkem kui raha

19. juuni 2014, 08:58

Briti ettevõtja Richard Branson tegi Eestis sündinud idufirmasse TransferWise raha süstides teene ka kõigile teistele siinsetele kiiresti kasvavatele idudele, kirjutab toimetaja Rivo Sarapik.

Peale raha andmise toimib nimelt Branson turundajana – seda nii raha saanud firmale kui Eestile üldisemalt. Ta on nimekas ja autoriteetne ärihai, kes tuntud oma väljaütlemiste ning julgete mõtete poolest. Samal ajal on ta suurepärane ja meeldiv suhtleja, mistõttu jõuab tihti meedias pildile ning tema väljaütlemisi pannakse tähele.Nii aitas ta koos Tallinnas välja mõeldud soodsate rahaülekandevõimalusi pakkuvale ettevõttega pildile nii Eesti idufirmanduse kui ka riigi.

Ehkki kaaspanustaja Paypali asutaja Peter Thiel ja Prantsusmaa suurima ajalehe Le Monde omanik Xavier Niel on samuti nimekad, jõudis uudis massidesse siiski Bransoni nime kaudu.

Seda tähelepanu maksab ära kasutada. Praegune käsitöörataste Viks ehitaja ja ühe edukama siinse start-up'i, inseneride suhtluskeskkonda arendava GrabCAD üks asutaja Indrek Narusk rõhutas Tallinna jalgrattanädalal seminaril, et poole müüdavast kaubast annab lugu. Siit, kaugelt ja eemalt Skype'i, TransferWise'i jt järel maailma välja lennanu tundub põnevam lugu kui Londonist, Berliinist või New Yorgist kümnete-sadade omasuguste seast saabunu. Juba töötavad ettevõtjad saavad aga olla riigi saadikud ning püüda toimida nii, et ettevõtte nimi seotaks ajakirjanduses ettevõtjate kodumaaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. June 2014, 07:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing