Võta kana!

Vilja Kiisler, Vilja Kiisler 29. juuli 2014, 09:38

Luksemburgi õpilasfirma loojad on taibanud, et nende põlvkond eelistab reaalsust kogeda vahendatult.

Kana pole elukas, kes nunnumeetri näidu otse lakke pööraks, aga siiski elus hing: liigutab, teeb häält, on omamoodi armaski. Tal on veel üks paganama hea omadus: ta on tootlik. Seda, mida ta toodab, saab ilma keerulise töötlemiseta nahka pista. Ära süüa midagi, mis tuleb su enda omanduses olevalt elusolendilt - see on tänapäevases mõttes tõeliselt eksklusiivne.

Luksemburgi noored teavad, et kana vannitoas ei pea ja elutuppa ema teda lihtsalt ei luba. Tegelikult ise kah eriti ei taha teda nii lähedale: reostab ju, peaksin tõesti ise siis tema järelt koristama või. – Ühesõnaga: äriidee on geniaalne. Meie peame teie kana, söödame, hoolitseme, puhastame. Teie lihtsalt makske raha ja vaadake oma kana. Kaamerasilma kaudu muidugi, sest distants reaalsusega on otsustav. Ei mingit ebameeldivat lõhna, mustust vales kohas ega liiga varast ärkamist, mida mõni elus lemmik nõuab. Takkapihta saate oma kana munad endale.

See mudel tabab kümnesse. Sest kõigil virtuaalsetel elukatel, keda arvutis või telefonis pidada saab, on üks oluline viga: nad pole siiski päriselt elus. Luksemburgi kanad on ehtsad. Samas on nad piisavalt kaugel, st nähtavad ainult vahendatult. Selline mudel rahuldab iha eheda elu järele viisil, mil selle ihaleja on valmis seda vastu võtma. Kirg elu järele kasvab sedamööda, mida kiiremini kahaneb selle vahetu kogemise võime.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2014, 12:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing