Silvia Viidik • 17. november 2009 kell 18:54

GM plaanib koondada 10 000 töökohta

USA suurim autotootja General Motors plaanib Euroopa üksuste ümberstruktureerimisega koondada regioonist 10 000 töökohta, kirjutab Wall Street Journal.

Rahvusvahelise tegevuse juht Nick Reilly teatas täna Londonis, et seni on autotootja püüded end tugevamaks muuta ka Euroopa valitsuste poolt hästi vastu võetud. GM peab leidma 3,3 miljardit eurot Euroopa operatsioonide, kuhu kuuluvad ka Opel ja Vauxhall brändid, restruktureerimiseks.

Koondamised on siiski vaid üks osa vajaliku raha kogumiseks. Autotootja loodab toetust saada ka erinevatelt valitsustelt. Saksamaa majandusministeeriumi 35-liikmeline majanduslik nõukogu ei pea Opeli päästmist õigeks ja arvab, et see takistab turujõude ning hoiab kunstlikult vee peal nõrka ettevõtet.

Hetkel kuum