• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miljardäri osalus naftafirmas tagasi Vene riigile

  Kremli soosingu kaotanud Vladimir JevtušenkovFoto: Scanpix/Reuters

  Moskva arbitraažikohus otsustas eile, et septembri keskpaigast koduarestis olnud oligarhi Vladimir Jevtušenkovi valdusfirmal Sistema tuleb Vene riigile tagastada enamusosalus riigi suuruselt kuuendas naftafirmas Bashneft.

  Kohtuotsus on uus tagasilöök Venemaa investeerimiskliimas, tekitades kartusi, et varasemad erastamistehingud võidakse tagasi pöörata, kirjutab Financial Times.
  Ootamatult Kremli soosingu kaotanud oligarh on koduarestis 16. septembrist, kuna ametivõimud uurivad võimalikku rahapesu Bashnefti erastamisel. Jevtušenkovi liitlased näevad sündmuste taga riigifirma Rosneft juhi Igor Setšini soovi Bashneft oma kätte saada. Rosneft eitab seda.
  Nafta ja gaasi müügist saadud tulud moodustavad poole Venemaa riigieelarve tuludest.
  Nüüd jälgivad turud ja investorid, mida otsustavad ametivõimud firmast välja võetud dividendide osas, mida on kokku 4,45 mld dollarit. Kui ka need välja nõutakse, sunniks see Sistemat müüma oma osalusi kas telekommunikatsiooni, meedia või muudes sektorites.
  Sistema ostis kontrollosaluse Bashneftis 2009. aastal. Tegemist on riigi suuruselt kuuenda naftafirmaga. Aprillis algatasid Vene ametivõimud uurimise Bashnefti aktsiatega aasatel 2002 ja 2009 tehtud tehingute osas.
  Koduaresti panemisest on Jevtušenkovi varad kahanenud 3,1 miljardi dollari võrra 6,9 miljardile dollarile, rehkendab agentuur Bloomberg. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Hiina kehv majanduskasv pani ka Euroopa turud kukkuma
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, sest oodatust kehvem Hiina majanduskasv mõjus luksuskaupade tootjate aktsiatele kehvasti. Toorainete kiire hinnatõus tekitas muret, et inflatsioon võib kontrolli alt väljuda, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, sest oodatust kehvem Hiina majanduskasv mõjus luksuskaupade tootjate aktsiatele kehvasti. Toorainete kiire hinnatõus tekitas muret, et inflatsioon võib kontrolli alt väljuda, vahendab Reuters.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Raadiohommikus: miski ei ole enam endine!
Esmaspäeva hommik tuleb eriline! Kes on valimiste võitjad ja kaotajad? Kes haarab võimu pealinnas? Kuidas mõjutavad kohalike valimiste tulemused koalitsiooni Toompeal? Milline poliitiline jõud võidab üleriigilises arvestuses ja mida räägib see tähtede seisust tulevasteks riigikogu valimisteks?
Esmaspäeva hommik tuleb eriline! Kes on valimiste võitjad ja kaotajad? Kes haarab võimu pealinnas? Kuidas mõjutavad kohalike valimiste tulemused koalitsiooni Toompeal? Milline poliitiline jõud võidab üleriigilises arvestuses ja mida räägib see tähtede seisust tulevasteks riigikogu valimisteks?