Tesla tegevjuht tegi üllatava avalduse

12. veebruar 2015, 22:58
Elon Musk
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20150212/BORS/150219831/AR/0/AR-150219831.jpg

Tesla tegevjuht Elon Musk on tuntud oma julgete väljaütlemiste poolest. Kolmapäeval jõudis ta selles osas aga uuele tasemele – kvartalitulemuste konverentsikõnes ütles Musk, et Tesla turuväärtus on 2025. aastaks 700 miljardit dollarit.

Teisisõnu võiks Tesla 10 aasta pärast olla sama väärtuslik firma nagu Apple praegu. Apple on ainuke ettevõtte, mille turuväärtus on ületanud 700 miljardi piiri. Tesla väärtus on praegu aga vaid 25 miljardit.

Muski optimism on praeguses kontekstis mõneti šokeeriv, sest Tesla aktsia kukkus neljapäeval pärast oodatust halvemate majandustulemuste teatamist 5 protsenti. Praegu kaupleb Tesla aktsia kõigi aegade tipust 30 protsenti madalamal.

Tema prognoos baseerub usul, et Tesla suudab iga-aastaselt müügikaivet suurendada 50 protsendi võrra. Analüütikute sõnul on Tesla puhul oodata sellel aastal 6 miljardilist käivet. Kui iga-aastaselt 50 protsenti juurde panna, siis 2025. aastaks võiks käive ulatuda 346 miljardi dollarini.

Ta lisas, et Tesla kasumimarginaal võiks olla 10 protsenti. See tähendab, et kasum oleks kümne aasta pärast 34,6 miljardit. Seejärel ütles Musk, et ettevõtte turuväärtus võiks olla kasumist 20 korda suurem. Seega peaks väärtus ulatuma 692 miljardi dollarini.

„Ma ei ütle, et see on fakt või et see tingimata juhtub. Aga ma võin kihla vedada, et see juhtub,“ ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2015, 22:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing