Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Goldman: alanud on finantskriisi kolmas laine

  Investeerimispank Goldman Sachs.Foto: EPA

  Arenevatel turgudel ei ole lihtsalt raske periood – Goldman Sachsi sõnul on tegemist globaalse finantskriisi kolmanda lainega, vahendab CNBC.

  „Arenevate turgude nõrkusega kaasnenud kasvav ebakindlus, madalad toorainehinnad ja potentsiaalselt kõrgemad USA intressimäärad tekitavad värskeid muresid varahindade jätkusuutlikkust kasvust. See on globaalse finantskriisi kolmas laine,“ teatas Goldman eelmisel nädalal investoritele saadetud kirjas.
  Arenevate turgude laine, mis kattub toorainehindade krahhiga, järgneb USA kinnisvaraturu kokkukukkumisele ja Euroopa võlakriisile, ütles pank.
  Spekuleeritakse, et Föderaalreserv hakkab varsti esimest korda üheksa aasta jooksul intressimäärasid tõstma. See on viimasel ajal tekitanud suure kapitali väljavoolu arenevatelt turgudelt. Föderaalreservi 16.-17. septembril toimunud kohtumine üllatas aga turge ja sel jäeti intressid muutmata. Paljud analüütikud arvavad, et intresse tõstetakse alles järgmisel aastal.
  Intresside tõusu edasilükkamine pakub leevendust
  See on aitanud stabiliseerida kõige rohkem kahju saanud turge ja valuutasid. Paljud analüütikud aga arvavad, et leevendus on ajutine.
  Üks põhjus, miks Goldman tunneb arenevate turgude pärast muret, peitub krediidihulga kasvus. Madalad intressimäärad on suurendanud võlgasid, eriti Hiinas, ja see mõjub tulevikus majanduskasvule pärssivalt.
  Goldman lisas, et arenevate turgude majanduskasvu- ja ettevõtete kasumiprognooside alandamine on tekitanud kartuse pikaajalisest stagnatsioonist. Pank aga lisas, et need kartused on ülepaisutatud.
  „Suur osa arenevate turgude ja Hiina nõrkusest on tõenäoliselt tingitud majanduskasvu tasakaalustumisest, mitte struktruaalsetest vigadest,“ ütles pank. „Majanduse kohandumine võtab aega (nii nagu USA või Euroopa lainete puhul), aga tasakaal peaks varsti tagasi tulema, mis normaliseerib majandusaktiivsuse, ettevõtete kasumid ja intressimäärad.“
 • Hetkel kuum
Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
USA aktsiad jätkasid rallit
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.