Juhan Lang • 23. november 2015 kell 10:22

USA suurpank: Vene aktsiatele võib terendada ostukoht

Venemaa riigipea Vladimir Putini viimased sammud on kohalikule börsile kasuks tulnud.  Foto: epa

Ukraina konflikti leevenemine käsikäes nafta hinna stabiliseerumise ja võimalusega, et rahvusvahelised sanktsioonid tühistatakse, võib muuta Vene aktsiad taas atraktiivseks, leidis Wells Fargo & Co strateeg Brian Jacobsen.

Jacobsen aitab hallata ligi 242 miljardi dollari eest fondide varasid ning on eeskätt Ukraina konflikti ja langenud toornafta hindade tõttu Venemaast eemale hoidnud alates 2014. aastast, vahendab Bloomberg.

Vene aktsiate jaoks võivad nüüd puhuda aga oluliselt soodsamad tuuled, sest välispoliitikas kujundab peamiselt kõneainet terrorirühmitus Islamiriik ja Venemaagi on end taas jõuliselt laua äärde sättinud.

„See võib olla Venemaa ja läänemaailma vaheliste suhete pöördepunkt,“ kinnitas Jacobsen. „Vajame veel veidi aega, et näha, kuidas asjad lahti hargnevad, kuid ajastus võib olla õige.“

Turud on vähemalt lühiajaliselt Jacobseniga sama meelt – läinud nädalal rallis Venemaa dollaripõhine RTS börsiindeks pea 8% ja edestas sellega kõiki teisi maailma börse. Ka rublapõhine Micex indeks kerkis 9 kuu tippu.

Hetkel kuum