Rainer Saad • 22 märts 2016

Euroopa börsid Brüsseli sündmuste tõttu miinuses

Börs  Foto: epa

Euroopa suuremad aktsiaindeksid avanesid täna ligi protsendi võrra miinuses pärast Brüsseli lennujaamas toimunud plahvatusi.

Belgia börs avanes 0,6% miinuses, Prantsuse börs 0,7%, Saksa börs 1,1%, Hispaania börs 0,8%. Üle-euroopaline Stoxx 600 indeks oli 0,7% miinuses. Kulla hind reageeris 1,3% tõusuga, 1260 dollarini untsi kohta.

Esialgsete teadete järgi on Brüsseli lennujaamas toimunud plahvatuse tõttu hukkunud 11 inimest, kuid hilisemad teated kinnitavad ühe inimese surma. Praegu pole teada, mis plahvatuse põhjustas ning Belgia politsei tegeleb informatsiooni kogumisega. Brüsseli lennujaam on evakueeritud, lennud tühistatud.

MarketWatch teatas, et Brüsseli sündmused on tõusma pannud ka jeeni kursi dollari vastu. 10:30 paiku oli jeen tõusnud 0,3%.

Hetkel kuum