• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Brexit raputab Suurbritannia kinnisvaraturgu

  Brexit on kaasa toonud selle, et mitmed kinnisvaraprojektid on Suurbritannias peatunudFoto: epa

  Viimase nädala jooksul sai tõsise löögi Suurbritannia kinnisvaraturg, sest välismaised pangad ei soovi enam klientidele laene anda ning investorid on katkestanud mitmeid lepinguid.

  Samal ajal püüavad mitmed välismaalased võimalikult palju kasu lõigata naela nõrgenemisest ning praegu kinnisvara osta, vahendab Reuters. Londoni kinnisvaraturg on välismaistele investoritele olnud pikka aega atraktiivne ning see on kiirelt tõstnud ka kinnisvara hindasid.
  Singapuris asuv United Overseas Bank näiteks teatas, et ei väljasta klientidele laene Londonisse kinnisvara soetamiseks. Ka mitu teist Aasia panka on võtnud vastu sama otsuse, viidates võimalikele investeerimisriskidele Suurbritannias.
  Õigusbüroo Irwin Mitchell LLP kinnisvaraosakonna juht Paul Firth teatas, et Suurbritannias on katkenud mitmed kinnisvaratehingud. “Kõik ootavad praegu uut normaalsust,” kirjeldas ta.
  Firth selgitas, et tema andmeil on Suurbritannias edasi lükkunud näiteks ühe piirkondliku suure kaubanduskeskuse ost, aga ka ühe Prantsusmaa luksuskaupu tootva ettevõtte plaan avada Londonis kauplus. Ta lisas, et ühtlasi on ootele pandud veel mitu suurt, üle 30 miljoni naela väärt investeerimistehingut. Tehingutes olla osalised nii Suurbritannia kui välisinvestorid.
  Inglismaa panga juht Mark Carney teatas möödunud nädalal, et Suurbritannia vajab majanduslikke stiimuleid ning et elamukinnisvara turul on tehingute aktiivsus märkimisväärselt langenud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Asjatundjad teevad indeksitesse investeerimise siililegi selgeks
Investor Toomase korraldatud “Indeksitesse investeerimise kiirkursusel” tõdes Toomas oma avasõnades, et investori eesmärk on teenida mõistliku riskiga võimalikult suurt tulu. Investor Toomas on oma investeeringuid aktiivselt juhtinud, aga võrdleb neid sellegipoolest suuremate indeksifondidega.
Investor Toomase korraldatud “Indeksitesse investeerimise kiirkursusel” tõdes Toomas oma avasõnades, et investori eesmärk on teenida mõistliku riskiga võimalikult suurt tulu. Investor Toomas on oma investeeringuid aktiivselt juhtinud, aga võrdleb neid sellegipoolest suuremate indeksifondidega.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.